VČELOBAL
A JEHO POUŽITIE
Ako správne používať voskové obaly a vaky
TAKTO ÁNO
Včelobal pokrčte a zohrejte teplom rúk, vďaka voskovej vrstve sa ľahko prispôsobí akémukoľvek tvaru. Potraviny udrží dlhšie čerstvé a ľahko priľne aj na misu či pohár.
TAKTO
NIE
Včelobal neumývajte horúcou vodou, nedávajte do rúry, mikrovlnky, umývačky a nevystavujte priamemu slnku. Vosk je dobrý pomocník, no netreba ho prehovárať, aby horel.
Po použití Včelobal opláchnite vlažnou vodou alebo použite ekologický prípravok na umývanie a jemnú hubku. Po umytí stačí nechať vyschnúť alebo utrieť utierkou.
Včelobal nie je vhodný na balenie surového mäsa a plesňových syrov. Na takéto suroviny použite radšej iný ekologický obal.
Na aké potraviny je VČELOBAL ideálny?
Pečivo
Včelobal je skvelý na balenie čerstvého chlebíka a pečiva. Pečivo bude dýchať, na rozdiel od papierového vrecka si zachová svoju čerstvosť aj na piaty deň.
Zber drobných plodov
Je tiež nápomocný pri zbieraní šípok, malín, černíc a iných malých zdravých plodín, pretože je ľahko tvarovateľný do rôznych tvarov vreciek či kornútkov.
Mäso
Môžete využiť na zabalenie už vychladnutého spracovaného mäsa. Nie je však vhodný na čerstvé mäso, ktoré radšej uschovajte v inej ekologickej nádobe.
Syry
Voskové obrúsky Včelobal sú vhodné na balenie syrov, ktoré sa nezaparia a udržia si svoju čerstvú chuť. Výnimkou sú plesňové syry, ktorým bude lepšie v inom ekologickom obale.
Ovocie a zelenina
Pri varení často nespotrebujeme celú potravinu. Kúsky ovocia, či zeleniny Včelobal nenehá obschnúť, vďaka čomu nestratia chuť a čerstvosť aj po pár dňoch.
Kváskovanie a pečenie
Je ideálny na prikrytie cesta, kombuchy alebo fermentovanej zeleniny, ktorá potrebuje trošku dýchať.
Ako sa správne starať o Včelobaly?
Nemusíte sa báť, že Včelobal nasaje vône jedla, stačí ho vyvetrať. Špina tiež nie je problém, jemné opláchnutie vo vlažnej vode bez drapľavej hubky pomôže udržať obaly čisté. V studenej vode vosk vytvorí pevný povrch, ktorý sa ľahko umýva. Po umytí obrúsok nekrčte, ale vytrite utierkou alebo voľne vysušte ako iný riad. Pri správnej starostlivosti vám Včelobal vydrží viac ako rok, navyše sa dá ľahko "prevoskovať/obnoviť" v každej domácnosti.