top of page
pouzivanie Vcelobalu a starostlivost

AKO POUŽÍVAŤ  
VČELOBAL?

Ako správne používať voskové obaly a vaky

spravne-pouzitie-voskovych-obalov-vcelobal

Včelobal pokrčte a zohrejte teplom rúk, vďaka voskovej vrstve sa ľahko prispôsobí akémukoľvek tvaru. Potraviny udrží dlhšie čerstvé a ľahko priľne aj na misu či pohár.

spravne-pouzitie-voskovych-obalov-vcelobal

Po použití Včelobal opláchnite vlažnou vodou alebo použite ekologický prípravok na umývanie a jemnú hubku. Po umytí stačí nechať vyschnúť alebo utrieť utierkou.

spravne-pouzitie-voskovych-obalov-vcelobal

Včelobal neumývajte horúcou vodou, nedávajte do rúry, mikrovlnky, umývačky a nevystavujte priamemu slnku. Vosk je dobrý pomocník, no netreba ho prehovárať, aby horel.

spravne-pouzitie-voskovych-obalov-vcelobal

Včelobal nie je vhodný na balenie surového mäsa a plesňových syrov. Na takéto suroviny použite radšej iný ekologický obal.

Na aké potraviny je VČELOBAL ideálny?

vcelobal-voskove-obaly-vaky-na-potraviny

Pečivo

Včelobal je ideálny na balenie čerstvého chlebíka a pečiva. Pečivo bude dýchať, na rozdiel od papierového vrecka  neobschne ale si zachová  svoju čerstvosť aj na piaty deň.

vcelobal_origami_voskove_obrusky.jpeg

Zber drobných plodov

Je tiež nápomocný pri zbieraní šípok, malín, černíc a iných malých zdravých plodín, pretože je ľahko tvarovateľný do rôznych tvarov vreciek či kornútkov.

chata-folk-vrecko-vrecusko-chelba-baleni

Mäso

Môžete využiť na zabalenie už vychladnutého spracovaného mäsa. Nie je však vhodný na čerstvé mäso, ktoré radšej uschovajte v inej ekologickej nádobe. 

chata-balenie-potravin-eco-prirodne-bezp

Syry

Voskové obrúsky sú vhodné na balenie syrov, ktoré sa nezaparia, no udržia si svoju čerstvú chuť. Výnimkou sú plesňové syry, ktorým bude lepšie v inom ekologickom obale.

vcelobal-voskove-obaly-vaky-na-potraviny

Ovocie a zelenina

Pri varení často nespotrebujeme celú potravinu. Kúsky ovocia, či zeleniny Včelobal nenechá vyschnúť, vďaka čomu nestratia chuť a čerstvosť aj po pár dňoch.

vcelobal-voskove-obaly-vaky-na-potraviny

Kváskovanie a pečenie

Je ideálny na prikrytie cesta, kombuchy alebo fermentovanej zeleniny, ktorá potrebuje trošku dýchať.

vcelopravar-vcelobal-opravar.jpg

Ako sa správne
starať o Včelobaly?

Nemusíte sa báť, že Včelobal nasaje vône jedla, stačí ho vyvetrať. Špina tiež nie je problém, jemné opláchnutie vo vlažnej vode bez drapľavej hubky pomôže udržať obaly čisté. V studenej vode vosk vytvorí pevný povrch, ktorý sa ľahko umýva. Po umytí obrúsok nekrčte, ale vytrite utierkou alebo voľne vysušte ako iný riad. Pri správnej starostlivosti vám Včelobal vydrží viac ako rok, navyše sa dá ľahko "prevoskovať/obnoviť" v každej domácnosti.

Hľadáte ďalšie informácie alebo máte nezodpovedané otázky, pripravili sme súhrn častých Otázok a odpovedí alebo nás kontaktujte

bottom of page